top of page
  • Writer's pictureMarcus Ellgaard

Hvad er fysioterapi egentlig?

I mange år har der været en misforståelse omkring fysioterapi. For mange er en fysioterapeut en sundhedsfaglig person som kan give massage og øvelser. Det er muligt det har været sådan for 15-20 år siden men tingene har ændret sig. Der er kommet mere evidens indenfor fysioterapien og det er blevet et mere bredt felt. Der er nu ansat fysioterapeuter på sygehuse, kommuner og ved privatklinikker. Det er nok især privatklinikker som har haft ry for massage og øvelser.

Er det så fordi jeg syntes massage og øvelser er skidt? Nej. Men det er vigtigt at vide en fysioterapeut kan meget mere end blot disse ting. Jeg selv har en speciel interesse indenfor styrketræning, hvilket også er noget af det der er bedst evidens for indenfor genoptræning af skades/smerteproblematikker.

Det er altså vigtigt at vide, at fysioterapi kan være både behandling, genoptræning og øvelser. MEN udover det også vejledning ift din dagligdag, smerteundervisning og vejledning om almen sundhed, da alle disse faktorer kan spille ind når det kommer til opheling af skader og smertenedsættelse generelt.

Jeg håber at der i de kommende par år kommer et skift i folks mentalitet så de fleste er med på at en fysioterapeut kan meget mere end blot massage og øvelser :-)

17 views0 comments

Recent Posts

See All

- Øget styrke Gør hverdagen nemmere. Ting du syntes var tunge at løfte før føles nu lette. Hvis man f.eks er ældre og syntes det er tungt at bære indkøbsposerne ud i bilen, så vil det gøre en væsentli

bottom of page