top of page
  • Writer's pictureMarcus Ellgaard

Hvorfor næsten alle bør styrketræne:

- Øget styrke

Gør hverdagen nemmere. Ting du syntes var tunge at løfte før føles nu lette.

Hvis man f.eks er ældre og syntes det er tungt at bære indkøbsposerne ud i bilen, så vil det gøre en væsentlig forskel at få øget styrke.


- Øget muskelmasse.

Større muskelmasse= øget forbrænding af fedt over tid. Desuden betyder en øget muskelmasse en højere BMR (basal metabolic rate). Det giver også et mere "sundt" look visuelt, hvis det mere er det man går op i. Desuden er større muskelmasse= et øget potentiale for større styrke.


- Øget knogledensitet og ledstyrke:

Siger næsten sig selv. Tykkere og stærkere knogler betyder mindre brud/brækkede knogler. Især når man bliver ældre er dette vigitigt. Stærkere led og sener betyder mindre generel risiko for overbelastningsrelaterede skader.


- Øget mental styrke:

Dette er hvad jeg vil kalde en positiv bivirkning af styrketræning. I det man ser sig selv blive stærkere og bedre vil man automatisk øge troen på egne evner som kan overføres til ens dagligdag. Træner man fast bliver man desuden god til at udvise disciplin og har dannet sig en positiv vane som gavner krop og sind. Dette mindsker også risikoen for depression og andre lignende psykiske sygdomme.


- Nedsat risiko for livsstilssygdomme:

Mindre risiko for at udvikle type 2 diabetes, overvægt, mange former for cancer og lungeproblemer.


2 views0 comments

Recent Posts

See All

I mange år har der været en misforståelse omkring fysioterapi. For mange er en fysioterapeut en sundhedsfaglig person som kan give massage og øvelser. Det er muligt det har været sådan for 15-20 år si

bottom of page